Гашић на штафети Тенковског биатлона у Русији

Министар одбране Братислав Гашић присуствовао је финалној штафетној трци Тенковског биатлона на полигону Алабино надомак Москве, саопштило је Министарство одбране.

Гашић је честитајући тенкистима Војске Србије на приказаној обучености на вежби у Русији и додао да је презадовољан што су заузели четврто место у делу који се тиче обучености, преноси Танјуг.

"То је резултат који треба да се мери, јер се у спортском делу такмичења није ни очекивао велики резултат, јер је српска репрезентација најстарија на Биатлону. Али, и због тога јер је неколико наших припадника који су учествовали на такмичењу због здравствених проблема четири дана било у болници".

Гашић је рекао да су таква такмичења веома важна за сагледавање где се налазимо у односу на друге војске када је реч о оспособљености и колико пратимо савремене трендове. Он је нагласио и да су припадници наше војске радо виђени гости и партнери за сарадњу са пријатељима широм света.

Министар одбране је рекао да ће српска војска и у будућности учествовати на таквим такмичењима, да не можемо очекивати да на гостујућем терену будемо први, али да смо увек спремни да се боримо и часно носимо наш грб и заставу.

Гашић је, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Јовице Драганића и команданта Вида ПВО генерал-мајора Ранка Живака, разговарао са припадницима наше екипе који су учествовали на том великом међународном такмичењу, саопштило је Министарство одбране.

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу, уручио је медаљу за развијање међународне војне сарадње командиру најбоље тенковске посаде екипе Војске Србије капетану Нинославу Ђуђићу.

Шојгу је, на церемонији затварања, похвалио све учеснике Тенковског биатлона и захвалио свим државама које су своје тимове послале на такмичење.

У финалној трци Тенковског биатлона 2014. године побелила је екипа Русије, друго место заузела је Јерменија, трећа је репрезентација Кине, док се Казахстан пласирао на четврту позицију.

У конкуренцији тенсковских посада прва два места освојиле су тенковске посаде Руске Федерације, док је трећа најуспешнија посада из Казахстана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи