Читај ми!

Посао за 500 људи у здравству

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је да ће до краја ове и почетком следеће године у здравству бити запослено још око 500 људи, углавном лекара.

До краја ове и почетком следеће године запослићемо још око 500 људи, углавном лекара, рекао је министар здравља Лончар за Вечерње новости и додао да се радна места морају попуњавати како не земља не би остала без стручњака, преноси Бета.

Лончар је навео да постоји одобрење комисије Владе Србије за нова радна места, упркос забрани запошљавања у јавном сектору, те да је жеља да се направи озбиљна концепција за наредних пет или десет година.

"Хоћемо, први пут да направимо озбиљну концепцију за наредних пет или десет година и динамику како ћемо запошљаваати нови кадар у зависности од тога кад ко иде у пензију или из других разлога одлази из државног здравства", рекао је Лончар.

Министар здравља је објаснио да су олакшани и услови за доделу специјализацију, те да је неопходно да се усагласе капацитети за упис нових специјализанта за све гране медицине.

Према његовим речима, највећи изазови у здравству су недостатак информационог система и националног здравственог рачуна.

"Толико новца је потрошено, а ми у 21. веку не можемо да видимо колико лекари раде, колики је обим посла, колика је потрошња материјала. Једноставно, да у сваком моменту имамо пресек. Без тога, све је импровизација. Зато је успостављање таквог система наш приоритет за наредни период", рекао је Лончар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи