Читај ми!

Новаковић: Смене у полицији нормална појава

Бивши начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије Миле Новаковић рекао је да су смене у полицији нормална појава, али да је изузетно опасно што се актуелне смене повезују са криминализацијом полиције без чврстих доказа.

Новаковић је агенцији Бета рекао да ће се због криминализације полиције сви који сада буду смењени довести у везу са мафијом. А то су, каже, изузетно опасне оптужбе, посебно ако се има у виду да се износе без чврстих доказа.

Новаковић је био на челу УКП-а за време акције "Сабља", организоване након убиства премијера Србије Зорана Ђинђића.

Председник Србије Томислав Николић раније данас затражио је од Владе Србије смењивање у полицији и постављање на одговорне функције "искрених бораца против криминала".

Николић је рекао да су смене неопходне, јер постоји трговци дрогом који имају своје доушнике у полицији, због чега измичу правди.

Према речима Новаковића, смене у полицији се дешавају без "велике помпе", тако што нови министар анализира ситуацију и договори се са новим или старим директором о неопходним реформама и сменама.

"Последице могу бити катастрофалне, јер када једном укаљате углед некоме, то је немогуће исправити", рекао је Новаковић.

До састанка председника Николића са премијером Вучићем и министром Стефановићем након што је Вучић рекао да месец и по дана након формирања Владе постоје "различити удари из више области друштвеног живота".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи