Читај ми!

Комисија процењује штету у Обреновцу

Четири екипе обилазиле су данас стотину кућа у Обреновцу. Постављен је нови канализациони отвор. Поново ради локална телевизија "Маг".

Владине комисије за процену штета на кућама које су потпуно уништене у поплавама у Обреновцу, на терен су кренуле око девет сати.

Скоро стотину кућа обилазиле су четири екипе са грађевинским инжењером, геологом, геодетом. Грађани су их чекали у дворишту, испред рушевина.

"Комисија је написала све што треба да напише. Биће друга кућа, мора нова да се прави, од ове старе нема ништа", каже Драган Крстић, чија је кућа потуно уништена у поплавама.

Неки комисију и помоћ надлежних још чекају. Александар Поповић сећа се поплава које су Обреновац погодиле 1981. године.

"Жена ми је била утопљена овде. Ја сам дочекао и другу поплаву - још црњу. Да ли може овде да се живи? Ја мислим да не може. Сад, шта ће држава урадити, ја не знам. Ово је једини спас да се исели на другу неку локацију", каже Поповић.

После 35 дана, решен је и један од највећих проблема општине Обреновац - постављен је нови канализациони колектор.

"Ми ћемо моћи да имамо канализацију у пуном капацитету, с обзиром на то да је тај колектор, који је бујица здробила, био стар неколико деценија. Можемо да кажемо да је сада канализација у бољем стању него што је била пре поплаве", истакао је председник Општине Мирослав Чучковић.

Током поподнева почела је да ради и локална телевизија Маг.

"Радићемо у импровизованим условима, али шта је - ту је. Најбитније је да се обратимо нашим гледаоцима и пружимо им информације", објашњава Мирослав Пауновић, власник телевизије Маг.

Како се вода повукла, на бандерама су осванули и нови огласи. Ситуација у Обреновцу диктира пословну оријентацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи