Читај ми!

Унапређење сарадње српског и руског правосуђа

Министар правде Србије Никола Селаковић и министар правде Русије Алексанадр Коновалов договорили да унапреде сарадњу и ревидирају старе уговоре који постоје између две државе.

Селаковић и Коновалов су се састали на маргинама Међународног правног формума у Санкт Петербургу, саопштило је српско Министарство правде, а преноси Танјуг.

Министар Селаковић се на Међународном правном форуму, који је почео јуче и траје до суботе, састао и са министром правде Јерменије Ованесом Манукјаном.

До краја Форума разговараће и са министром за правосуђе и људска права Аргентине Хулиом Алаком. Он је тај сусрет оценио као веома значајан јер је Аргентина сада једна од чланица Савета безбедности.

У саопштењу се наводи да је министар истакао да је четврти Међународни правни форум у Санкт Петербургу од изузетно велике важности, не само на европском већ и на светском нивоу.

"То је јединствена прилика да се размене искуства, стекну нова знања, али и да се успоставе директни контакти са другим државама", рекао је министар правде другог дана форума.

Селаковић је, такође, рекао да су поред контаката са високим званичницима наведених земаља остварени контакти и са високим представницима правосудних институција различитих држава.

"Колеге са којима смо разговарали изразиле су велико интересовање да посете Србију, да се упознају са процесом европских интеграција, а нарочито са реформом правосудног система и начином борбе против корупције који је започет у нашој земљи", нагласио је Селаковић.

Говорећи о значају Форума и контакту са представницима других земаља, министар је нагласио да је сваки правни систем посебан на свој начин и да је размена искуства од велике важности како би се направило поређење између Србије и осталих земаља.

Истакао је и да ће сва нова познанства и стечена знања које је делегација Министарства правде Републике Србије остварила на овом Форуму бити од великог значаја за даље унапређење правосудног система Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи