Читај ми!

Кирби: Два милиона долара за поплављене

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби учествовао је у акцији чишћења у Обреновцу приликом које је најавио даљу помоћ САД у висини од више од два милиона долара.

Кирби је заједно са супругом, службеницима Амбасаде, али и учесницима програма, као и организацијама са којима сарађује Амбасада, међу којима је и организација "Треће доба", учествовао у чишћењу базена у Обреновцу, преноси Танјуг.

Ово је други пут да особље амбасаде САД учествује у пружању помоћи поплављеним регионима.

Кирби објашњава да је као људско биће осетио потребу да помогне и додаје да има још много тога што треба очистити.

"САД ће донирати додатне фондове за помоћ у процесу чишћења. Радићемо преко хуманитарних организација 'Мерси корпа' и католичке службе за помоћ, а укупна помоћ ће бити преко два милиона долара. Новац би требало да пристиже већ ове или најкасније следеће недеље, да би људи могли да купе што им је потребно и наставе нормалан живот", истакао је амбасадор.

Објаснио је да је помоћ предвиђена за појединце, и да је намењена за 26 општина и углавном пензионерима, инвладиима и онима којима је преко потребна та помоћ.

"Када погледате примања пензионера неко сигурно неће бити у могућности да себи приушти намештај који му је потребан за нормалан живот. Ако удружимо снаге можемо учинити много. Међутим, помоћ не треба да дају само странци", поручио је Кирби.

Амерички амбасадор је истакао да је приметио током чишћења да је потребно више волонтера како би помогли у овом процесу и позвао је средњошколце и студенте, на крају школске године, да учествују у акцијама помоћи.

Директор Спортско-културног центра "Обреновац" Петар Јовичић је објаснио да у склопу те организације постоје Дом Културе, базени, биоскоп и Соколски дом.

"Сва четири објекта претрпела су огромну штету која се процењује на преко милион евра", наводи Јовичић.

Директор спортско-културног центра захваљује се свим волонтерима на помоћи и додаје да се чини све како би објекти били доведени што пре у пристојно стање, али да то зависи од донација и помоћи.

Координатор волонтера на терену Адис Милосављевић оцењује а ће помоћ волонтера бити потребна у Обреновцу засигурно још три до четири месеца.

Милосављевић оцењује да је у Обреновцу сада око 100 волонтера као и да град добровољно најпре чисте незапослени грађани, који желе да допринесу својој заједници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару