Читај ми!

Младеновић: Стручан и научан приступ важан за друштво

Спој науке, образовања, политике и деловања важан је за развој друштва у којем живимо, изјавио је заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић на отварању Међународне научне конференције "Развој менаџмента и маркетинга у централној и југоисточној Европи".

Младеновић је на конференцији коју је организовао Европски универзитет, истакао да је дошло време да се стручном и научном приступу да место у друштву које он заслужује и додао да ће убудуће тако бити поступано и у Београду, преноси Танјуг.

"Менаџмент Београда је много више трошио него што је приходовао, али то је тренд у целој држави и свету. Томе морамо да станемо на пут, вероватно не ове и следеће године, али наредних сигурно", рекао је Младеновић.

Оснивач и ректор Европског универзитета Милија Зечевић, који је отворио научни скуп, истакао је да је стратешки пројекат Европског универзитета наука, образовање и дипломатија у функцији мира.

Зечевић је истакао да земље централне и југоисточне Европе, када је реч о социјално-економском положају, не могу да се пореде са, на пример, Немачком, оценивши да је то главни разлог зашто је потребно да Србија сарађује и развија бизнис са земљама у региону, али и са Русијом.

Председник Националног савета за високо образовање Срђан Станковић је подсетио на мукотрпан рад запослених на Европском универзитату на путу достизања квалитета наставе и акредитације за рад.

"Међутим, није само реч о образовању. Реч је и о истраживању и то је пут ка ЕУ који је заснован на заједништву, али и креативности, која је потребно да се остварује на сваком месту. Универзитету су одувек били језгра креативности", оценио је Станковић.

Некадашњи ректор Универзитета у Београду Бранко Ковачевић поручио је присутним студентима, учесницима скупа, да млади људи од почетка својих студија треба да се укључе у истраживаачки рад и да не схвате школство као скуп правила.

"Млади треба да науче да буду вредни радници, да знају да мисле, као и да науче принципе струке. Морате да будете спремни да учите цео живот, јер се технологија и свет све време мењају", рекао је Ковачевић.

Према његовим речима, глобализација и светско тржиште нису чаробне речи које ће све да реше.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи