Читај ми!

Бајна Башта, поплаве заобишле туристички комплекс

Општина Бајина Башта претрпела је велику штету од поплава, клизишта и одрона. Срећом, туристички потенцијали тог краја, попут Националног парка Тара, Дрине и њеног заштитног знака - кућице на стени, плаже на језеру Перућац, остали су нетакнути и чекају госте.

То што је њена територија велика, разуђена и простире се с обе стране реке Дрине, показало се овај пут као предност, јер су, упркос ћудима природе, туристички потенцијали Бајине Баште, до којих се може доћи из било ког правца, остали нетакнути.

"Тара и даље блиста у пуном сјају. Сви видиковци, све летње стазе, све је у функцији, тако да сваког тренутка можемо да примимо госте," каже руководилац службе надзора Националног парка "Тара" Миодраг Петровић.

Иван Нешовић из Војне установа "Тара" каже да су њихови хотели спремни.

"Очекујемо већи број гостију него што је то сада. Надамо се да су проблеми који су настали у овом периоду прошли и да су иза нас и да је сваки дан све више гостију," каже Нешовић. 

И брза, плаховита и моћна Дрина, остала је овај пут у свом кориту, спрена да угости све заљубљенике бајинобаштанског бренда, "Мост феста и Дринске регате" или "Веселог спуста" који има традицију дужу од две деценије.

И за ову 21. "Дринску регату" домаћини обећавају богат програм, који ће, надају се, премашити посету из 2012. када је овде на Дрини и у Бајној Башти током седмодмевне манифестације боравило више ос 100 хиљада гостију из земље и света.

"А до "Дринске регате", ми се својски припремамо, језеро ће бити чисто. Наш циљ је да на Дрину људи долазе кад год могу, имамо 15 одморишта на територији опстине где породични људи могу доћи кад год је лепо време," каже директор Спортско-туристичког центра "Бајна Башта" Дејан Млађеновић.

У потрази за ефикаснијом контролом и коришћењем туристичких потенцијала, у Спотрско-туристичком центру настоје да овогодишњу понуду учине примамљивијом за будуће госте који ће, надају се својом посетом дати лични допринос и помоћ у опоравку овог краја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи