Читај ми!

Циљ доношење социјалне карте

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин најавио је да ће један од главних циљева министарства на чијем је челу, бити израда социјалне карте и прецизно дефинисање социјалне заштите.

Отварајући у Врњачкој Бањи дводневни стручни скуп о променама Закона о финансијској подршци породицама са децом, Вулин је рекао да та област у Србији није довољно прецизна и да је често добијају они који то не заслужују, а да је сувише мала за оне којима је стварно потребна.

Министар Вулин је додао да је дошао на скуп како би чуо мишљења струке из области социјалне заштите, али и примедбе и проблеме који су се јављали у прошлости.

Министар рада је рекао да је суштински проблем социјалне заштите тај што она није довољно прецизна.

"Када странци упореде наш буџет у односу на БДП, кажу да имамо великодушну социјалну заштиту. Али, када изађете на улицу, онда то не видите", нагласио је Вулин.

Према његовим речима, дугорочни план Министарства је доношење социјалне карте, која ће бити најзначајни документ наших живота.

"Када направимо социјалну мрежу око сваког члана друштва, тада ћемо имати социјалну заштиту која ће одговорити потребама друштва", истакао је Вулин.

Скуп у Врњачкој Бањи организује Асоцијација Центара за социјални рад Србије у сарадњи са Удружењем стручних радника социјалне заштите Србије и уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи