Читај ми!

Лозница, нове куће уз помоћ државе

Градоначелник Лознице Видоје Петровић сматра да породицама чији објекти нису за становање треба обезбедити бесплатне плацеве и подићи типске куће путем заједничког ангажовања државе и локалне самоуправе.

Комисија за процену штете од поплава на територији Лознице до сада је евидентирала око 10 кућа које више нису безбедне за становање, као и клизишта на 350 локација, преноси Танјуг.

Градоначелник Лознице рекао је, током посете домаћинствима у Бањи Ковиљачи, да локална самоуправа мора да сагледа могућност да омогући бесплатне плацеве које има у свом власништву, да би ти људи добили кров над главом.

"То мора бити скупштинска одлука, као и израда пројекта за типске куће, а затим да тражимо помоћ владе и међународних институција", нагласио је Петровић.

Очекује да ће до краја месеца бити одржана радна седница градске Скупштине на којој ће једина тачка дневног реда бити анализа стања и последица које је за собом оставила мајска поплава.

Обнова путне инфраструктуре на територији Лознице и даље се ради, али је проблем што путеве засипају нова клизишта у Великом Селу, Рибарици и Пасковцу.

Река Коренита је, односећи мостове у засеоку Липовача, онемогућила прилаз мештанима на главни пут који повезује Корениту и Костајник са Лозницом.

Неопходна су значајна средства града јер је реч о регулацији водотока другог реда што спада у надлежност локалне заједнице.

Из Министарства пољопривреде и заштите животне средине позивају пољопривреднике са поплављеног подручја да се до сутра јаве пољопривредно - саветодавној служби "Пољосавет" ради доделе семена, ђубрива и горива за пресејавање, наведено је на сајту града.

Пољоприврдници могу да се јаве на телефонске бројеве 015/883-546 и 015/883-760.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи