Читај ми!

Тактичка вежба Речне флотиле

У организацији Речне флотиле Војске Србије у рејону Титела, на рекама Тиси и Дунаву, у току је тактичка вежžба "Плави одговор 2014". Циљ је провера обучености јединица Речне флотиле као и увежбавање садејства са осталим војним снагама.

На вежби која је почела 8. јуна учествује 450 припадника Војске Србије, 14 типова бродова, речних миноловаца, патролних и десантно-јуриšних чамаца, четири авиона, амфибијски транспортери, скеле, реморкери и бројна транспортна и теренска возила.

Циљ вежбе, која се завршава 11. јуна је да се провери обученост јединица Речне флотиле као и да се увежба садејство речних јединица са осталим снагама Копнене војске и Ваздухопловства.

Вежби ће, завршно данас присуствовати представници војног и државног врха, а праћење вежбе за госте и новинаре биће омогућено са брода посебне намене "Козара".

Тема вежба је "Ватрена подршка снага Копнене војске на и у захвату унутрашšњих пловних путева и формирање десантног и скелског места преласка".

Током активности увежбавања и провере обучености пловних састава, истовремено ће бити изведене тактичке вежбе речних, понтонирских, амфибијских и ронилачких јединица, као и бродска артиљеријска гађања.

Вежба је јуче почела испловљавањем бродова и понтонирских јединица Речне флотиле са новосадске обале Дунава и београдског сидришта, навела је Војска Србије на свом сајту.

Две скеле носивости 160 тона, са амфибијским транспортерима и опремом, у заштиту Првог речног одреда, и пловни састав Групе патролних бродова Другог речног одреда истовремено су испловили ка ушћу Тисе у Дунав.

По допловљавању у шири рејон ушћа, по сценарију вежбе ронилачки тим претражио је речно дно, открио и уништио лежећу подводну мину, а затим су настављене активности на обезбеђивању сигурног пловног пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи