Читај ми!

Лаловићу награда за еколошки допринос

Овогодишњи добитник награде "Зелени радио - еколошки допринос године", који додељује "Радио Београд 2" је редитељ Петар Лаловић.

Победника је на јавној седници, у емисији "Чекајући ветар" Радио Београда 2, својим гласовима одлучио новинарски жири, састављен од 17 новинара и уредника еколошких рубрика у штампаним и електронским медијима из целе Србије.

Петар Лаловић је више од пола века посветио природи у којој је снимио око 200 филмова, а шира јавност најбоље памти његове филмове "Птице које не полете" и "Последња оаза".

Најновији филм "Београдска оаза", који је публика имала прилику да види прошле године, овај неуморни љубитељ природе снимио је у својој деветој деценији на Великом ратном острву, желећи да прикаже царство животиња, резерват биљног света и фабрику здравог ваздуха усред Београда.

За свој опус, који чине документарни, играни филмови и ТВ серије, добио је више од 150 признања у Србији и у свету.

Награда "Зелени радио - еколошки допринос године" свечано ће бити уручена 17. јуна, на Светски дан борбе против исушивања и поплава.

Радио Београд 2 додељује признање појединцима или установама, "пријатељима природе", за изузетно постигнуће на стварању свести о потреби очувања и унапређења животне средине.

Ове године за награду су кандидовани уредница емисије "Под стакленим звоном" и председница Удружења еко-новинара "Еко-вест" Драгана Ратковић, пројекат очувања три Мораве и њихових сливова "Чиста Морава - здрава Србија", запослени у Специјалном резервату природе "Увац", кампања "Сачувајмо храст", новинар Јован Мемедовић и ТВ серијал "Сасвим природно".

Мултимедијални пројекат за обуставу лова на препелице и грлице "Звук птица", ТВ серијал "Зелена патрола на делу", позориште које рециклира "Чарапа" и Удружење "Еко-арт", аутор књиге "Водопади Србије" Драган Стојадиновић, новинарка РТС-а Славица Глигоровић, професор пољопривредног факултета у Београду Миладин Шеварлић и председница Удружења "Школа за опстанак" Гордана Брун.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи