Читај ми!

Мали: Више комуналних полицајаца

Градска власт ће предложити измену Закона о комуналној полицији како би се број припадника те службе повећао и тиме омогућила већа сигурност грађана, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Градоначелник Београда је новинарима, након обиласка Комуналне полиције, рекао да би уместо на 5.000 грађана, један комунални полицајац требало да дође на хиљаду Београђана, преноси Танјуг.

"Желимо да променимо начин на који функционише комунална полиција. С тим у вези ми ћемо у наредних неколико месеци предложити измене Закона о комуналној полицији. Тако би са већим бројем комуналних полицајаца могли да покријемо цео Београд и да сваки блок и део града има своје комуналне полицајце", истакао је Мали.

На тај начин, додао је Maли, повећала би се сигурност грађана, а и омогућило би се да Комунална полиција ефикасније послује.

Градоначелник Београда је рекао да ће покушати да за комуналне полицајце добије већа овлашћења поготово када је реч о саобраћајним прекршајима.

"Комунална полиција једна је од најзначајнијих институција града Београда не само због тога што су комунални полицајци задужени да одржавају ред и мир у Београду, већ и због тога што су они свакодневно у комунакацији са грађанима, посетиоцима града и туристима", рекао је Мали.

Градоначелник Београда се захвалио припадницима Комуналне полиције на ангажованости током поплава јер су помагали како у прихватним центрима, тако и у Обреновцу и Шапцу.

Директор комуналне полиције у граду Београду Никола Ристић рекао је да ће превентиван рад са већим бројем комуналних полицајаца бити бољи, али да им је осим већег броја полицајаца неопходна помоћ у техници и возилима.

"Надам се да ће поред већег броја комуналних полицајаца и техника бити доступнија Комуналној полицији - возила, опрема, униформе", нагласио је Ристић и додао да ће у наредном периоду Комунална полиција радити појачано у зони аеродрома, пијаца и велетржница.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи