Читај ми!

Стефановић: Неће бити заштићених у полицији

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић каже да Србија не може толерисати криминал и корупцију. Истиче да у тој борби неће бити заштићених ни у полицији.

Небојша Стефановић је, на свечаном обележавању Дана полиције у београдском Сава центру, рекао да у полицији неће бити разумевања за злоупотребе, преноси Бета.

"Не можемо да имамо разумевања за криминал и корупцију. У нашим редовима не сме бити заштићених и нико не може да се сакрије иза значке или чина", истакао је Стефановић.

Он је навео и да није могао да слути да ће се у првим недељама његовог мандата Србија наћи у ванредној ситуацији због поплава и замолио присутне да "аплаузом охрабрења" поздраве породице припадника МУП-а који су изгубили живот вршећи своју дужност.

"Још једном сте потврдили да је полиција уз народ и земљу када је најтеже. Уосталом, како то каже наш народ, на муци се познају јунаци", рекао је Стефановић и додао: "Ово сам цитирао, да ме не оптуже после".

Како је истакао, рад на терену током поплава био је "прилика да покажемо колико су припадници МУП-а спремни и колико могу да ураде", а полицајци су показали врхунску професионалност спасавајући људе, достављајући храну и лекове.

Министар унутрашних послова је истакао да ће се борити за бољи животни стандард у полицији.

Након тога Стефановић је уручио награде заслужним припадницима МУП-а, које су за то одабрале њихове колеге и старешине.

Вељовић: Расветљени злочини тешки милијарду евра

Директор полиције Србије Милорад Вељовић изјавио је на обележавању Дана полиције да су припадници МУП-а у протеклој години расветлили злочине који су оштетили државу за око милијарду евра, нарочито у спорним приватизацијама.

Он је званицама у београдском Сава центру рекао да се ове године свечаност обележава без показних вежби, јер су грађани Србије били сведоци свих активности које су припадници МУП-а пружали у акцијама спасавања.

"У пружању помоћи свакодневно је било ангажовано шест до седам хиљада полицајаца. Нико од ових људи није поставио питање прековременог рада, нити је тражио надоканду, што их чини још већим", истакао је Вељовић.

Он је нагласио да интересне групе и даље врше притисак на полицију јер угрожава њихово постојање, и нагласио да се неће "дозволити таквима да буду део нашег система".

"Будућност Србије зависи од свих нас. Као што смо били солидарни када је било најтеже, пробајмо да будемо такви и када нас невоље не притискају. Храбро и одлучно закорачимо у боље сутра, за нашу децу и нашу будућност. Чувајте ову полицију, она је ваша полиција", поручио је Вељовић.

Обележавању Дана полиције у београдском Сава центру присуствовали су министри Владе Србије, председница Народне скупштине Маја Гојковић, поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј, представници верских заједница и дипломатског кора.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи