Читај ми!

Ваљево, шта кочи санацију клизишта

Дирекцији за урбанизам и изградњу Ваљева у неким случајевима су "свезане руке", јер грађани не дозвољавају улазак механизације на приватни посед.

После поплаве на подручју Ваљева, покренуло се око 70 клизишта. Било је хитних интервенција, али се санација не обавља како је планирано. Негде је неопходно урадити пројектну документацију, а има и случајева да грађани не пристају на грађевинске радове на свом поседу.

Брзом интервенцијом у Азбуковачкој улици у Ваљеву санирано је клизиште које је угрожавало три куће. Оваквих примера има још. Радови су при крају у Кличевчкој, где је било угрожено бар 10 кућа и два далековода.

Има примера, међутим, где су Дирекцији за урбанизам и изградњу Ваљева "свезане руке", јер грађани не дозвољавају улазак механизације на приватни посед.

"Не дозвољавам ни случајно, док ми се улаз не обезбеди", каже Љубица Петровић из Ваљева.

Док санација клизишта чека, локална власт у Ваљеву мора да се бави решавањем имовинско-правних односа.

Драган Јеремић, директор Дирекције за изградњу Ваљева каже да град има око сто улица које су нерешене, које су приватне.

"На једној од тих нерешених приватних улица, појавило се клизиште. Ми немамо други начин него да судским путем откупимо ову улицу и да санирамо клизиште. То траје и то ће сигурно додатно да угрози и онако угрожене куће клизиштем. То је проблем", рекао је Јеремић.

Са друге стране, грађани у насељу Попаре, којима су се читава брда навалила на куће, једва чекају да стручњаци ураде техничка решења за њихове проблеме.

"Прављена је кућа 38 година и све је то трајало, ништа нам није сметало до сада, до ове поплаве", рекао је Стеван Петровић из Ваљева.

Осим села Ребељ на Медвенику, где је порушено 25 кућа, има још заселака на подручју Ваљева у Причевићу и Мајиновићу, до којих се не може доћи да би се санирала клизишта, јер је вода однела путеве и мостове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи