Читај ми!

Обреновац, смештање евакуисаних у касарни

Више од 600 Обреновчана чије су куће уништене у поплавама биће смештено у обновљеној касарни "Бора Марковић" у Обреновцу. У граду постављена три нова пункта за поделу хуманитарне помоћи. Поново ради и неколико продавница.

После пет година, касарна "Бора Марковић" поново ће бити оспособљена. У њој ће од петка живети више од 600 Обреновчана, чије су куће уништене у поплави.

"Евакуисана лица имаће смештај, услове за хигијену а у сарадњи са Црвеним крстом и храну", каже командант касарне Никола Мисаиловић.

Растерећен је једини пункт за поделу хуманитарне помоћи - сада су у Обреновцу још три. Да би добили помоћ, грађани морају да имају личну карту, за децу здравствену књижицу, а ако су им документа уништена у поплави, потврду од месне заједнице.

"Дајемо три конзервирана артикла, 300 грама хлеба и за децу млеко ако га има. Све поделимо што добијемо од донација", каже Бранкица Дукић из Црвеног крста у Обреновцу.

Оно о чему су у претходна три дана причали уцесници Паневропског конгреса војне медицине из више од 20 земаља видели су на терену. Обишли су пољску болницу у којој Обреновчани могу да добију лекарску помоћ.

"Српска војска показала је способност да реагује у овој великој катастрофи. Чињеница да раде тако добро за мене није изненађење јер сам био импресиониран оним што сам видео у претходне две године", каже Џереми Рован, начелник санитетске службе Велике Британије.

У Обреновцу је почело да ради и неколико продавница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи