Читај ми!

Судије и заменици тужилаца положили заклетву

У Народној скупштини судије и заменици јавних тужилаца који су први пут изабрани на те функције положили заклетву.

Они су положили заклетву пред председницом парламента Мајом Гојковић, у складу са Законом о судијама и Законом о јавном тужилаштву, а пре ступања на функције.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изразила је уверење да ће судије, односно заменици јавних тужилаца своје функције обављати непристрасно и независно у складу са Уставом и Законом, и да ће радити и судити искључиво по својој савести.

"Верујем да ћете обезбедити поштовање Закона и правично суђење за сваког грађанина, и да ћете допринети угледу тужилачке односно судијске функције у Србији", рекла је Гојковићева.

Текст заклетве коју су положиле судије гласи: "Заклињем се својом чашћу да ћу своју функцију вршити верно Уставу и Закону, по најбољем умећу и служити само истини и правди".

Заменици јавних тужилаца који су први пут изабрани на те функције заклели су се својом чашћу да ће ту функцију вршити предано, савесно и непристрасно, и да ће штитити уставност и законитост, људска права и грађанске слободе.

Полагању заклетве присуствовали су представници Високог савета судства и Државног већа тужилаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи