Читај ми!

Финале кампање "Хајде да растемо заједно"

У фабрици "Фијат аутомобили Србија" (ФАС) у Крагујевцу су поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, представљени резултати велике едукативне еколошке кампање "Хајде да растемо заједно", коју су од фебруара до јуна ове године заједнички спроводили ФАС и 25 крагујевачких основних школа.

Ангелина Лазаревић из ОШ "Станислав Сремчевић" из Крагујевца награђена је бициклом за најбољи цртеж на тему заштите животне средине, док је ОШ "Живадинка Дивац" награђена за најбоље организовану школу и њених 50 ученика ићи ће на излет у Београд, речено је на конференцији за новинаре одржане у кругу фабрике.

"Изузетно смо задовољни што је наша кампања наишла на тако добар одзив у Крагујевцу међу ђацима и наставницима локалних основних школа", рекао је директор фабрике ФАС-а Франческо Чанча.

Захваливши се свима на учешћу, а награђенима на освојеним наградама, Чанча је најавио наставак сличних активности и у наредном периоду, пошто као компанија на светском нивоу, као и у Србији, покушавају да послују тако што ће одговорити на потребе данашњег света, не угрожавајући будуће генерације у оствривању својих потреба.

"'Фијат' је један од светских произвођача аутомобила који су најефикасније одговорили потреби да се смањи утицај саобраћаја на животну средину", додао је он.

Кампања "Хајде да растемо заједно" била је спроведена у пет фаза, са активностима од избора амбасадора животне средине међу ђацима и радионица које су одржане у школама и у ФАС фабрици, до донације специјалних канти за одвајање отпада за рециклирање, сакупљање отпада и ликовних конкурса.

Садња дрвећа, која је такође била предвиђена као активност, померена је за септембар, када ће постојати оптимални услови за ову акцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи