Читај ми!

ЕФЈ позива Владу да поштује слободу медија

Европска федерација новинара позвала је Владу Србије да поштује слободу медија и дозволи новинарима да објављују истину о поплавама у земљи, наводи се у саопштењу које је пренело Независно удружење новинара Србије.

Како наводи НУНС, ЕФЈ је затражила од ОЕБС-а да изнесе конкретне податке о цензури медија и оценила да је изненађујуће то да су само проопозициони медији били мета хаковања и техничких проблема.

"Страхујемо да ће злоупотреба закона довести до аутоцензуре међу новинарима и медијским организацијама. Новинарима мора бити дозвољено да слободно извештавају без страха и застрашивања", указује ЕФЈ, а преноси НУНС.

НУНС преноси и део изјаве коју је за Дојче Веле дао Мехмет Коксал, задужен за Србију у ЕФЈ, а који каже да је одговорност и обавеза медија и новинара да постављају питања и проверавају информације и да морају бити заштићени у обављању свог посла.

"Не може се радити оно што се дешавало у Србији где су блокирани сајтови, затварани налози (на интернету), а људи испитивани. То није начин који би требало да постоји у демократском друштву. Веома је позитивно то што је, после почетних, оштрих изјава, премијер Вучић одлучио да, као озбиљан политичар, разговара са представницима ОЕБС-а и изјави да ће решити проблеме", рекао је Коксал, а пренео НУНС. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи