Читај ми!

Потребно заједничко деловање за санацију штете

Министарство пољопривреде и заштите животне средине оценило је да је Србији потребно заједничко деловање свих државних органа и установа и грађана, како би се последице поплава што пре отклониле. Прве процене штете у пољопривреди најављене за следећу недељу.

У саопштењу поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, Mинистарство је подсетило да се "Србија суочава са ефектима катастрофалних поплава, кроз људске жртве и материјалну штету, али и кроз угроженост виталних пољопривредних артикала, хране и здравља и нарушену еколошку равнотежу", преноси Танјуг.

Министарство је истакло да на основу процене ситуације на терену, прави план најважнијих задатака из области заштите животне средине.

Све активности на санирању штета у наредном периоду бити добра основа за свако будуће прилагођавање на измењене климатске услове.

Климатске промене један су од највећих изазова савременог света, изазов који не познаје границе, који не прави разлику између малих и великих или између богатих и сиромашних.

Тај проблем захтева хитно и одговорно реаговање како бисмо смањили утицаје на промене климе, али и спречили последице тих промена.

"Заштита животне средине је и корпоративна друштвена одговорност. Потребна је свест о климатским променама и стално развијање система управљања ризиком, удружено деловање институција система, невладиног сектора, медија и јавности", наведено је у саопштењу.

Министарство је најавило да ће инсистирати на правовременом информисању грађана како би сарадња свих друштвених чинилаца била боља, уз обезбеђивање права да сви равноправно учествују у доношењу одлука у вези са животном средином, а самим тим и у кризним ситуацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару