Читај ми!

Три нова пункта за доделу хране у Обреновцу

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да ће у току дана велики део Обреновца бити очишћен и да ће бити отворена три нова пункта за доделу хуманитарне помоћи.

Гашић је Танјугу рекао да је генерал потпуковник Александар Живковић, са секретаром Црвеног крста договорио још три места за поделу хране, а Министарство одбране наводи у саопштењу да је министар најавио да се од данас људство ангажује на скидању џакова са песком.

Одлука о отварању још три места за поделу хране, донета је због информације о недовољном броју пунктова због чега су грађани чекали по више сати у редовима.

Гашић је истакао да је у Обреновцу у овом тренутку ангажовано преко 220 камиона. Према његовим речима, данас је извезено преко 1.000 тона различитог отпада, који су грађани износили испред својих кућа.

Гашић се овом приликом захвалио градовима Новом Саду, Лесковцу, Нишу , Зајечару, Неготину и Крушевцу што су упутили 17 цистерни за извлачење фекалне канализације, као и Коридорима Србије.

Министар је напоменуо да се око 2.500 Обреновчана налази у прихватним центрима у Београду и додао да ће њих 600 моћи да се смести у касарни у Обреновцу, Геронтолошком центру и баракама ТЕ Никола Тесла истичући да се 24 часа ради како би се сви вратили својим кућама у предвиђеном року.

Он је најавио и да ће сутра почети уклањање џакова са песком из Умке.

Раније је саопштено је да око 1.000 војника ради на избацивању смећа док је на скупштинском Одбору за безбедност министар одбране најавио стабилизацију стања у Обреновцу у наредних 48 сати.

Градска општина Обреновац добила је и сто калорифера за брзо сушење потопљених просторија које ће грађани, чији су објекти у том граду потопљени моћи да добију на реверс.

Како је саопштило Министарство одбране, Гашић је обишао и лаку пољску болницу у у дворишту основне школе "Јефимија" у Обреновцу из састава ВМА, чије капацитете му је представио потпуковник др Мирослав Броћић.

Гашић је обишао Обреновац с државним секретаром у Министарству одбране Зораном Ђорђевићем, а генерал-потпуковник Александар Живковић и градоначелник Обреновца Мирослав Чучковић информисали су га о активностима које су се одвијале током дана.

За обнову - "неколико десетина милиона евра"

Чучковић је оценио да је у обнову општине од поплава неопходно уложити неколико десетина милиона евра.

Он је рекао и да "влада мора донети одлуку да се једно тело бави само Обреновцем и да се десетине милиона евра овде уложе како би уопште народ желео да се врати".

"Данас нисам уоште убеђен да 30 одсто становника уопште жели да се врати у Обреновац", рекао је Чучковић додавши да ће прелиминарна процена штете од поплава бити готова за две седмице.

Он је навео и да се из Обреновца наставља са одношењем кабастог отпада, истакавши да се износе "хиљаде тона као и хаљаде тона фекалија које се износе цистернама".

Чучковић се захвалио Министарству одбране и Војсци Србије чији припадници су стално на терену "тако да посао полако одмиче и види се крај овом послу везано за одношење кабаштог материја".

"Неколико радњи је данас отворено и то нас озбиљно радује...важно је да проради и јавна расвета", рекао је он додавши да ће три улице у центру града данас добити струју као и да ће током поподнева бити организвано запрашивање комараца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару