Читај ми!

Јефтинији летови за летње дестинације

Цене авионских карата ове године су због конкуренције пале. Агенти за продају кажу да је томе највише допринела "Ер Србија". У порасту је и саобраћај на аеродрому "Никола Тесла" - у првих пет месеци чак за трећину више него у истом периоду прошле године.

Оно што је до сада било најскупље, лет до Црне Горе лети, који траје 45 минута, појефтинио је и нема више монопола над ценама који је много година био ствар договора између двеју компанија.

Агент за авиокарте "Џамбо Травела" Игор Врањешевић каже да је "Ер Србија" овога лета повећала капацитете летова према Црној Гори и додаје да су цене карата пале за друге европске дестинације.

"Уместо 72 авиона, она сада вози 'ер басом а319' са 140 седишта, самим тим због капацитета је цена мања и креће се око 100 евра за повратну карту са свим таксама. Такође 'Ер Србија' нуди Бања Луку за 78 евра за повратну карту, Рим за 104 евра", рекао је Врањешевић.

Карте су јефтиније и за прекоокеанске дестинације, а узрок томе је долазак "Етихада" на наше тржиште као партнера "Ер Србије".

Летови иду преко Абу Дабија, али је, на пример, лет за Америку јефтнији него да идете преко Европе. За далеке дестинације Азије, такође се лети јефтније.

Драган Николић, уредник сајта Авиокарта истиче да цене за ексклузивне дестинације никада нису биле доступније српском путнику.

"Данас имамо могућност да из Београда летимо до веома популарних дестинација: Малдиви, Сејшели, Шри Ланка, Бали, Тајланд. Цене до Малдива се крећу већ од 600 евра са свим такасма", наводи Николић.

Проверавали смо сајтове нискотарифних авиокомпанија код нас и закључили да места од 80 до 130 евра још има, па треба пожурити.

Велики проблем и даље остају Шпанија и Палма де Мајорка, које немају ни диреткних линија ни лоу кост компанија.

Када су у питању чартери, они ће ићи пут Турске, Грчке, Шпаније, Италије и Кипра.

Места се тешко добијају, јер туристичке агенције нерадо продају само карте, а да им остане непродат смештај.

Међутим, туроператери кажу да се треба распитати јер може увек да се нађе неко место на линијма за грчка острва или Шпанију.

Цене таквих карата се крећу од 170 до 210 евра, са свим таксама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару