Читај ми!

Петница бренд Србије

Улагање у науку и образовање је приоритет за развој Србије, истакли су у Истраживачкој станици Петница представници Владе Србије и америчке амбасаде у Београду. У тој станици је отворен међународни програм о лидерству, намењен студентима земаља Југоисточне Европе.

Тридесет пет студената из Србије и Хрватске у Истраживачкој станици Петница похађа међународни семинар о лидерству.

Они се на интерактивним предавањима и дискусијама сусрећу са онима који својим личним примером имају чему да их науче.

"Надам се да ћу на овом програму научити о разним комуникацијским и презентацијским вештинама које су овде представљене и надам се да ћу развити своје вештине и стећи контакте који ће ми омогућити да се развијем даље у пословном смислу", рекла је Ивана Срб, студенткиња из Осијека.

Отварајући семинар, амерички амбасадор Мајкл Кирби рекао је да његова земља још једном жели да потврди подршку развоју Србије и брзој реализацији регионалних и европских интеграција.

Неопходна је подршка државе у сарадњи са привредом како би се охрабрила даља улагања у развој младих талената.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић рекао је да је то је дугорочна инвестиција за добробит целе земље и да Србија мора да створи и амбијент за повратак креативних људи

"У чему ми то грешимо? Зашто не успевамо да вратимо, да створимо окружење да би се креативни људи враћали, настављали своје каријере? Просто немамо критичну масу, немамо довољан број добрих примера како нешто може да се уради", навео је Вербић.

Представници Америчке привредне коморе у Србији уверили су се у Петници у модернизацију нашег образовног система.

Комора је покренула дугорочни пројекат помоћи тој Истраживачкој станици, сматрајући је најбољим брендом Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару