Ускоро санација клизишта у Малом Зворнику

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да ће клизиште код Старог моста у Малом Зворнику бити санирано најкасније за два месеца на безбедан начин и да ће до петка бити пуштена једна трака за теретни саобраћај на овом делу пута.

Клизиште мора да се уради темељно да би било безбедно, добра ствар је што ћемо до петка моћи да пустимо једну траку теретног саобраћаја да би економија могла да функционише, рекла је Михајловић новинарима након обиласка тог клизишта и прецизирала да ће ово клизиште бити сређено најкасније за два месеца.

"У Србији постоји неколико ствари које ће се завршити за два месеца, а једна од њих је санирање овог клизишта", рекла је Михајловић, са којом су у обиласку били и представници Уједињених нација, архитекте, грађевински инжењери и посебни стручни тимови које је влада формирала.

Министарка је навела да ће се и Стари мост средити, али да то не може да буде решено одједном. Она је навела да је Мали Зворник једна од општина која је теже страдала од поплава и да је процењена штета у овом месту милијарду динара.

Министарка је такође навела да ће влада, угроженим становницима Малог Зворника помоћи и у гориву из робних резерви, али и да ће помоћи да се реше проблеми везано за нормално функционисање школа.

Говорећи генерално о ситуацији у поплављеним подручјима, министарка је подсетила да ће реконструкција свих путева који су оштећени у поплавама бити готова до октобра.

"То је договор са Путевима Србије. Ми смо преузели обавезу да решавамо и локалне путеве а то тек није једноставно. У сваком случају безбедност је на првом месту", поручила је Михајловић.

Председик општине Мали Зворник Драган Богићевић изјавио је данас да пуштање једне траке теретног саобраћаја решава 80 одсто проблема у комуникацији у овом крају.

"Што се тиче Старог моста, пројекат постоји. Сада ћемо га прегледати и видети колико је употребљив у циљу санације овог моста како би у догледно време могао да се пусти за пешачки и путнички саобраћај", рекао је Богићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару