Читај ми!

РТС и даље најгледанији

У првих пет месеци ове године РТС је био најгледанија телевизија са националном покривеношћу. Гледаоци су највише пратили Дневник у 19.30, Информативни и спортски програм, серије.

Током 151 дана од почетка године, Први програм РТС-а  је 110 дана био најгледанија телевизија, са просечним рејтингом 5,0 одсто. Следе телевизије Пинк (4,7 одсто), Прва (2,9 одсто), Б92 (1,5 одсто) и телевизија Хепи (1,2 одсто).

Укупан удео РТС-а у гледаности, прошлог месеца, био је 23 одсто, што значи да је готово четвртина оних који су свакодневно гледали телевизију, пратила програм РТС-а.

Следе Телевизије Пинк (20,5 одсто), Прва (12,0 одсто)и Б92 (6,5 одсто). Само у мају, дневно је, уз наше програме било више од 3. 450.000 гледалаца.

Од 50 најгледанијих емисија од почетка године, 27 је емитовано на РТС-у. Исто толико има и највећи рејтинг у мају.

Од почетка године, у конкуренцији најгледанијих емисија, од првих пет, четири су емитоване на РТС-у.

Убедљиво најгледанији је Дневник у 19.30, који је и једина централна информативна емисија у педесет најгледанијих. У просеку гледало га је 2.200.000 људи. Није се само Информативни програм изборио за пажњу гледалаца, у победничкој петорци је квиз "Слагалица" и серије "Равна гора" и "Војна академија".

У претходном месецу, међу двадесет најгледанијих емисија биле су - "Београдска хроника", "Ово је Србија", "Упитник", Дневник покрајинског јавног сервиса, али и пренос финала Лиге шампиона Реал Мадрид - Атлетико који је пратило 1.700.000 гледалаца.

Уз 900. "Жикину шареницу" 4. маја било је готово милион и 300 хиљада гледалаца.

На овој страни  можете редовно пратити, преко недељних извештаја, графички приказ гледаности ТВ програма националних емитера и седмични преглед гледаности телевизије.

Хвала на поверењу! 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару