Читај ми!

При крају дезинфекција домаћинстава

У наредних неколико дана биће завршена дезинфенција сеоских домаћинстава у општини Обреновац, што ће, како се очекује, омогућити повратак евакуисане стоке и наставак пољопривредне производње, најавила је министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић.

Процес дезинфекције и асанације терена прошло је 16 насељених приградских места, а остају још два - Забрежје и Бело Поље, рекла је Богосављевић Бошковић новинарима у месту Грабовац, где је обишла домаћинство у коме се тренутно обавља дезинфекција. 

Нагалсила је да су ветеринарске службе посао одрадиле ефикасно и максимално добро, преноси Танјуг.

Богосављевић Бошковић је указала да су у самом граду присутни већи проблеми, јер је чак трећина површине под водом а тренутно није могуће њено испумпавање.

Она је објаснила да та вода не отиче, задржава се на месту на ком се налази, не функционише градска канализација, а ниво река Саве и Колубаре је још увек висок.

"Та места представљају потенцијална жаришта за инфекцију и ширење заразе", упозорила је Богосављевић Бошковић, али и пренела да кризни штаб предузима одређене мере и траже се пумпе за уклањање сувишне воде.

Она је нагласила да су на лицу места екипе Министарства здравља и Градског секретаријата за заштиту животне средине, прате ситуацију и траже се решења како би се посао што пре завршио.

Министарка пољопривреде је током обиласка Обреновца приметила да постоји велика количина смећа које треба да буде отпремљено, додајући да комуналне службе морају да раде много брже и ефикасније.

Начелница ветеринарске инспекције Сања Челебићанин рекла је да је 90 одсто сеоских домаћинстава на подручју Обреновца прошло комплетну процедуру вететеринарске заштите и истакла да се непрекидно обавља надзор у циљу спречавања евентуалне појаве зараза које би могле да угрозе здравље људи и животиња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару