Читај ми!

Српски туристи воле турску обалу

Туристи из целог света први пут су ове године за најбољу светску дестинацију одабрали Истанбул. И кад су само сунце и море у питању, милиони бирају турску обалу. Прошле године је око 300.000 Срба летовало у Турској.

Понуда је богата, нарочито за породична летовања. Авионски превоз и таксе, за 10 дана у сезони су од 600 до 2.000 евра. У пред сезони цене су знатно ниже од 200 - 600 евра по особи.

Мехмет Гундуз, директор туристичке агенције "1 А Травел" из Београда, каже да српски туристи највише воле море и кухињу, а да временом још више заволе Турску када виде да са Турцима имамо доста других сличности.

"Рецимо и да смо живели заједно један дуг период. Као што сте могли чути претходних дана, имамо око 3.000 истих речи. А када погледате кухињу, рекао бих да је 40-50 одсто заједничко - туршија, пасуљ, сарма, чаршаф, пешкир, кашика, патлиџан...", наводи Гундуз.

До пешчаних плажа, у нетакнутом природном окружењу, стиже се бродићем преко реке која спаја модерни хотелски комплекс са морем. Топло лето без падавина, ресторани и кафићи, бројне продавнице, аквапаркови, уређена шеталишта којима се преко реке стиже до мора а около су голф терени са девт, 18, или 27 рупа.

У понуди су културни и историјски споменици из доба византије и отоманске епохе.

У Турској се ништа не препушта случају: од заштите околине, до разноврсне понуде најлуксузнијих хотела, али и оних који су прилагођени гостима с дубљим џепом. Само за ручак, рецимо, служи се више од стотину јела и посластица, што ствара утисак бајке из 1.001 ноћи, али и луксузне виле чије изнајмљивнаје кошта хиљаду евра дневно.

Због штрајкова у Шпанији, Португалији, Италији и Грчкој, многи туристи су у Турској потражили и нашли мирније место за одмор јер анталијска обала нуди луксуз по приступачној цени. То је већ две деценије стратешко опредељење земље која излази на четири мора: Медитеран, Егеј, Мраморно и Црно море.

Када се једном посети Турска, пробају храна, локална вина, ракии и традиционални чајеви и кафа, уз љубазност и гостољубивост домаћина,свако ће пожелети да се поново врати и упозна Белек - монденски бисер Анталијске регије који је друга реч за луксузно летовање по светским стандардима.

Министрство туризма Турске је Белек у анталиској области прогласило за модел будућег развоја туризма на турском делу Медитерана. Томе свакако доприноси и 300 сунчаних дана годишње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару