Обреновац: Повратак могућ и у Ројковац

На састанку Штаба који координира службама безбедности у поплавном подручју Обреновца, одлучено је да је, након насеља Сава, и насеље Ројковац спремно за враћање радно способног становништва, саопштено је из Градска општина Обреновац.

Радно способни становници обреновачког насеља Ројковац од петка могу да се врате у овај део града, одлучено је на сатанку Штаба који координира службама безбедности у поплавном подручју Обреновца, преноси Танјуг.  

Зоран Лапчевић из општинског кризног штаба је рекао да се штаб сваког дана бави спровођењем активности неопходним за скори повратак грађана у своје домове.

"До сада смо позвали радно способно становништво насеља Сава, а од петка су позвани да се врате и радно способни становници насеља Ројковац. Ова два насеља су снабдевена водом и употребљивом канализацијом иако и даље има проблема, нарочито у количини смећа која се свакодневно износи на улице", рекао је Лапчевић.

Како се наводи у саопштењу, Лапчевић је рекао да је дневна количина смећа која се извезе на градску депонију у Винчи износи у просеку око 400 тона, што је "огромна количина смећа за град од 74.000 становника".

"Од непроцењиве помоћи је ангажовање екипа градске чистоће Београд. Водимо разговоре и са осталим општинама, имамо најаву да ће стићи помоћ из Војводине и других локалних самоуправа. Очекујемо да ће сви људи добре воље који имају вишак механизације уступити део те механизације нама како бисмо што пре изашли из ове ситуације", додао је Лапчевић.

У Обреновцу су боравили и представници ''Мостоградње'' и ЈКП Водовод и канализација "Београд" у циљу изналажења решења за проблем канализације.

Највећи проблеми у Обреновцу су санација канализације и одношење смећа и представљају предуслов за коначно враћање становништва.

Тренутно вода која је пуштена није за пиће, а њена употреба ће убудуће бити у складу са закључком Завода за јавно здравље, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи