Радници АМСС-а разговарали са премијером

Радници Ауто-мото савеза Србије разговарали су са премијером Александром Вучићем.

Једна од запослених у савезу Зорица Билибајкић изјавила је да им је премијер обећао да ће проблем који је настао у АМСС бити решен у најкраћем могућем року, преноси Танјуг.

''Задовољни смо данашњим разговорима јер смо од премијера и његових сарадника добили обећање да ће проблем радника АМСС из целог система широм Србије бити решен и да ће држава да се залаже да буде решен у накраћем могућем року'', рекла је Зорица Билибајкић након састанка који је трајао пола сата.

Запослени који протестују већ два месеца траже да се испоштује одлука која је донета на скупштини АМСС 9. априла на којој је већином гласова тадашњи генерални секретар Александар Никачевић смењен са те функције.

Радници су током протеста у претходном периоду указали да Никачевић неовлашћено располаже имовином велике вредности и поред тога што је смењен на седници скупштине АМСС у априлу, као и да је у међувремену уручио 150 суспензија и отказа, а да је у оперативном центру запослио нове, необучене људе.

Билибајкић је рекла да запослени, који су и данас протестовали испред Владе Србије, очекују да ће проблем бити решен у најкраћем могћем року и да ће моћи да се врате на своја радна места.

''Желимо да радимо, да почнемо да зарађујемо, да се спречи даље урушавање АМС С, као и да се сачува имовина Савеза'', рекла је Билибајкић.

Истакла је да радници очекују да ће се испоштовати одлука која је донета на Скупштини 9. априла и да ће се стање у Савезу врати на пређашњи ниво.

Како је рекла, АМСС мора да настави да ради као што је то блило претходне 93 године, да буде на услузи свим возачима, члановима, путницима из иностранства и да очкују да ће држава помоћи у решавању насталих проблема.

Према њеним речима, наредних дана радници неће организовати окупљања и очекују конкретна решења како за тим не би било разлога ни у наредном периду.

Пре двадесетак дана радници АМСС поднели су тужбу и кривичне пријаве против руководства због противзаконитог понашања и лошег пословања, и тада позвали надлежне државне органе да реагују, како би се заштитила имовина савеза.

Представници УО рекли су тада да су почетком године на седници скупштине донели одлуку да стручна служба АМСС подесе извештај о кредитним задужењима и финансијским трансакцијама у пероду од 2009. до 2013, јер је утврђено да је било озбиљних неправилности у финансијском пословању и озбиљних повреда статута и аката АМСС, и да том савезу прети банкрот.

Након тога, 9. априла на седници скупштине АМСС, генерални секретар Александар Никачевић је разрешен са функције, са чиме се он није сложио па је, како тврде, са својим обезбеђењем остао у згради централе АМСС у Рузвелтовој улици и онемогућио запосленима да уђу и обављају посао, не поштујући претходне одлуке скупштине АМСС.

Никачевић је тада рекао да део радника тог удружења покушава да га смени на нелегалан начин, јер је у Агенцији за привредне регистре (АПР) он уписан као законски заступник АМСС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи