Читај ми!

Обреновац, чишћење и попис штете

Вода се повукла из већег дела Обреновца. Неки Обреновчани су први пут после две недеље дошли у домове. У току је попис оштећене имовине. Повратак грађана ће бити безбедан тек када се оспособи канализација.

Тринаест дана после поплаве која је паралисала Обреновац у граду се може видети пропала роба и намештај.

Те слике, које сведоче о ономе што је вода оставила за собом, затекле су и оне који су после две недеље први пут дошли у своје домове.

Вода је из већег дела Обреновца отишла. Међутим, остали су они који су помагали када је било најтеже. И даље то чине.

Секретар Црвеног крста у Обреновцу Жикица Поповић каже да су већ организована два пункта преко којих се дотура помоћ.

"Један је у Баричу, одатле помажемо евакуисанима у Обреновцу и месним заједницама, а један пункт је у самом граду где се снабдевају грађани који су угрожени у самом граду", објашњава Поповић.

Комисија је наставила да пописује оштећену имовину. Почео је и попис аутомобила који су били под водом.

"Прегледавамо цело возило, фотографишемо, правимо записник оштећења и накнадно ће власници возила бити обештећени", каже Душан Самарџија из "Дунав осигурања".

Почело је санирање штете у обреновачком Дому здравља, али и у апотеци. Још се не зна када ће те две установе почети да раде.

"С обзиром на то да треба дезинсекција, дезинфекција и дератизација, ја не знам. Јесам грађевинац, али вероватно треба да прође време. Ми бисмо сви волели да почне сутра, али моја прогноза је за пар месеци", каже Никола Поповић из техничке службе "Апотеке Београд".

"Гледамо да прво доведемо струју у центар Обреновца, како бисмо оспособили дом здравља", истиче начелник за имовинско-правне и стамбене послове Срђан Милосављевић.

Повратак ће бити безбедан тек пошто се оспособи канализација. Свима се деле леци упозорења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи