Читај ми!

Алекси петица за људскост

Ученик Електротехничке школе "Земун", у договору са родитељима, уступио је стан на коришћење другарици из одељења, којој је у поплавама уништен дом у Обреновцу.

Из предмета "људскост" - чиста петица за ђака Другог пет. Алекса му је име. Да прича пред камерама није хтео. Не жели публицитет.

"Баш сам се изненадила кад ми је Алекса понудио стан. Још његов отац нам је донео и средства за хигијену, све што треба да средимо, тако да Алекси и његовој породици сам баш захвална, јер су ми се нашли у невољи и када сам баш била у проблемима", каже Доротеа Марковић. 

Доротеа се сећа дана када је остала без дома. Била је сама. Оца је поплава затекла у термоелектрани.

"Све то што се десилио све је то врло непријатно. Тешко је причати о томе. Тада ја сам успела да извучем само документа и ништа више и врло је било тешко јер у том тренутку за пет минута све је било уништено", прича Доротеа.

Али, није пријатељство. Скромни Алекса није оклевао када је решио да помогне пријатељици из клупе.

"Бојим се ако било шта кажем да ћу умањити гест Алексе и његове породице. У разговору са Доротеом сазнао сам да је Алекса одлучио са родитељима да им уступи стан.  Мислим да је ово пример на коме ми старији и одрасли можемо да учимо од деце", каже Ђурађ Бањац, дирекотр "ЕТШ" Земун.

Доротеа није изостајала са часова. Солидарност ученика ове школе на распореду је од првог дана поплава.

"Пошто сам недавно остала без мајке, тата и ја смо прошли и лепе и тешке ствари, тако да ћемо и ово преживети. Тако да не бринем се ја за то. Полако ћемо ја и тата све средити и биће као некад. Шта друго да кажем", рекла је Доротеа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи