Читај ми!

Дренажа клизишта код Старог моста

На брду изнад Старог моста у Малом Зворнику, захваћеном великим клизиштем, почиње постављање дренажних цеви ради одвођења воде са тог подручја и спречавања нових одрона.

Одлука о томе донета је синоћ на седници Кризног штаба на основу мишљења већине стручњака који су ових дана обишли клизиште у Малом Зворнику и закључили да се оно може смирити једино одвођењем воде са захваћеног подручја, објављено је на сајту општине.

Због хитности овог посла почетне радове изводиће радници јавног комуналног предузећа из Малог Зворника, док ће у међувремену бити покренута процедура ангажовања стручне фирме која ће се бавити овим послом.

Уколико временске прилике дозволе, данас ће бити урађени нови снимци клизишта из ваздуха како би се утврдило да ли има промена и нових померања, преноси Танјуг.

У општини Мали Зворник почеле су активности на прелиминарној процени штете настале услед елементарних непогода, а према речима начелника за привреду, урбанизам и инспекцијске послове Бранка Радића формирана је Комисија за процену штете која ће до 30. маја, урадити грубу процену.

Изјавио је да су три екипе проценитеља на терену и врше прелиминарну процену, која спада у прву фазу овог посла. Истовремено, грађанима се деле обрасци, а рок за њихово попуњавање и пријаву штете општини је 2. јуни.

Радић је појаснио да ће на основу података из пријава, комисија изаћи на терен и извршити детаљну анализу и процену штете причињене у поплавама и клизиштима на подручју општине Мали Зворник.

Центар за социјални рад, у сарадњи са запосленима у испостави Националне службе за запошљавање, по налогу Општинског штаба за ванредне ситуације, сачинио је списак радно способних корисника социјалне помоћи који ће бити позивани да учествују у радовима на реконструкцији и обнови путева и других објеката у општини оштећених у елементарним непогодама.

Након седмодневне обуставе наставе због ванредне ситуације ђаци у Малом Зворнику поново иду у школу.

Превоз ученика до школе преко бране на хидроелектрани одвија се уз појачане мере безбедности и пратњу полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи