Читај ми!

Како обновити Србију?

Мора се спречити неконтролисани улазак грађана у Обреновац, али и излазак из града како би се спречило избијање зараза, каже за РТС министар Братислав Гашић. Очекујем да за викенд почне да ради блок А ТЕНТ-а у Обреновцу, рекао министар Антић. Вулин: Сваки сегмент друштва биће погођен овом трагедијом.

Министар одбране Србије Братислав Гашић изјавио је да су полицијско-војне патроле прегледале 80 одсто Обреновца и да се он нада да број жртава неће премашити 27 на свим угроженим подручјима у Србији.

Овде можете погледати/преузети емисију Упитник

"Данас су мешовите полицијско, војне патроле обишле више од 80 одсто града Обреновца, ушле у сва она места, подруме, где је било за очекивати да пронађемо некога. На срећу није било тога", рекао је Гашић у емисији "Упитник" на РТС-у.

Он је рекао да је јако битно са којим материјалним ресурсима ће Србији почети обнову земље.

Према његовим речима, мора се спречити неконтролисани улазак грађана у Обреновац како неко не би погинуо у случају да се објекти уруше, али и неконтролисани излазак из Обреновца како би се спречиле избијање зараза.

Министар енергетике Александар Антић је рекао да очекује да за викенд почне поново да ради блок А Термоелектране "Никола Тесла" у Обреновцу.

Имамо посебне мере одбране ТЕ "Никола Телса" у Обреновцу и рудника и Термоелектране у Костолцу.

Он је истакао да је ситуација и у ТЕНТ и у Костолцу значајно боља него претходних дана. Али, и даље смо у зони ризика, али то више није она опасност од пре неколико дана, рекао је Антић.

Према његовим речима, штета у Електропривреди Србије је већа од 100 милиона евра.

Наравно, сада је тешко проценити штету када су делови Рударског басена Колубара под водом, рекао је Антић и упозорио да још није прошла опасност од поплава по Србију.

Нама је поплава погодила све што имамо, пољопривреду, енергетику и инфраструктуру, истакао је Антић.

Министар рада и социјалног старања Александар Вулин рекао је да ће сваки сегмент друштва бити погођен овом трагедијом.

Он је поновио да су сви штићеници геронтолошких центара у погођеним подручјима, као и корисници помоћи социјалних служби збринути.

Сви су и медицински збринути, нико није гладан, рекао је Вулин и нагласио да се неће "поновити Краљево".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару