Читај ми!

Несрећа са срећним крајем

Татјану и Ненада повезала је чудна судбина. Упознали су се на Сувој планини, где је Ненад, као припадних горске службе, Татјану спасио сигурне смрти. Данас чекају принову.

Да несрећа може да има и срећан крај, најбоље знају Татјана и Ненад Подовац из Ниша, који су у браку годину и по. Упознали су се и венчали на Сувој планини, на чијем је врху Ненад Татјану спасио сигурне смрти. Сада чекају принову, надајући се новим планинарским походима.

Рукавицу због које је пала у провалију са 1.600 метара надморске висине и штап који је спасио смрти, Татјана чува као сувенире.

Нерадо се присећа те 2010. и фебруарских минус 19, повреда опасних по живот, и сигнала које је 10 сати слала спасиоцима. Памти сусерт са припадницима Горске службе спасавања, међу којима је био и садашњи супруг Ненад.

"Кад останем сама, сетим се и опет преживљавам те тренутке, са веродостојним сликама у глави како је све то изгледало и како је могло да се заврши", прича Татјана.

Ненад се присећа да нису веровали неко може да преживи такав пад. "Отишли смо до ње и када смо је угледали нисмо знали да је жива", каже Ненад.

Недалеко од места несреће, на највишем сувопланиснком врху и 1.810 метара надморске висине, планинарка из Београда и спасилац из Ниша су се пре два лета венчали.

У присутву матичара и најупоријих гостију којима је до Трема било потребно пет сати хода, обележили су камен љубави.

"Она је мене прво контактирала преко Фејсбука, био сам скептичан, решили смо да се видимо", каже Ненад.

"Колико је живот чудан и пише чудне романе и никада нисте начисто где вас ваша срећа чека", додаје Татјана.

Овогодишњи Зимски успон на Трем, брачни пар планинара је пропустио. У мају, када стигне најмлађи члан породице, спремају се, кажу, у нови поход, али само до подножја планине.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи