Читај ми!

Један у милион, почиње обнова друге школе

Основна школа "Деспот Стефан Лазаревић" у Бабушници друга је школа која ће, у оквиру кампање "Један у милион", бити обновљена средствима Фондације "Ана и Владе Дивац". Споразум о сарадњи биће потписан у марту.

Представници Фондације "Ана и Владе Дивац" посетили су Основну школу "Деспот Стефан Лазаревић" у Бабушници, другу школу која ће захваљујући донацијама више од 20.000 људи бити обновљена и добити новац за куповину неопходних наставних средстава и школског намештаја.

Како је саопштила та фондација, Споразум о сарадњи између школе "Деспот Стефан Лазаревић" и Фондације "Ана и Владе Дивац" биће потписан почетком марта, када ће почети и радови на обнови ове школе.

Захваљујући кампањи "Један у милион", ученици школе у Бабушници завршиће ову школску годину са новим кабинетима, обновљеним школским двориштем и фискултурном салом, наводи се у саопштењу Фондације. 

Општина Бабушница смештена је у долини реке Лужнице и на обронцима околних планина, која са својих 12.000 становника спада у једну од најсиромашнијих општина у Србији, а Основна школа "Деспот Стефан Лазаревић", основана је давне 1886. године.

У првој школској години свога постојања имала је 41 ученика и била смештена у приватној кући, а данас је рад у школи организован у 20 матичних и 11 издвојених одељења у околним селима. Школа има 563 ученика и 50 запослених наставника и стручних сарадника.

Школа у Бабушници, на основу оцене Комисије, добила је највећи број бодова од укупно пријављених 269 школа са територије Републике Србије, а у складу са утврђеним критеријумима.

Спремност да пруже подршку обнови школе у Бабушници исказали су и председник Општине Саша Стаменковић, као и Дејан Лазаревић, председник Скупштине општине, на заједничком састанку са представницима Фондације, одржаном после обиласка школе.

Захваљујући подршци 10.000 донатора, појединаца и компанија из Србије и дијаспоре, за прва три месеца кампање прикупљена су средства за обнову школе у селу Буровац, код Петровца на Млави, а у наредна три, уз подршку још 10.000 људи, и средства неопходна за обнову друге школе.

У току је акција прикупљања средстава за остале школе које су се пријавиле за учешће у овој акцији и тражиле помоћ у обнови и опремању.

"Придружите се и помозите нам да обновимо школе у Србији", поручује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару