Читај ми!

Мали: Приоритет брига о најмлађима

Један од приоритета Београда је брига о најмлађима, а до краја године биће изграђена три обданишта и једна основна школа, најавио је председник Привременог органа Синиша Мали. Брига о људима најважнија за сваку власт, каже председник Одбора за права детета Небојша Стефановић.

Председник Привременог органа Београда Синиша Мали рекао је да је један од приоритета Београда брига о најмлађима, а да ће до краја године бити изграђена три обданишта и једна основна школа. 

Мали је приликом обиласка градилишта обданишта у изградњи у Војвођанској улици на Новом Београду најавио да ће објекат бити завршен до краја априла, а да ће у њему бити смештено више од 300 малишана.

Укупна вредност радова, како је рекао, је 195 милиона динара.

Мали је навео да ће вртић у насељу Стублине у Обреновцу бити завршен до маја, а почети са радом у августу и подсетио да ће прве недеље марта почети радови на изградњи вртића и школе у насељу "Степа Степановић", који би требало да буду отворени до почетка нове школске године.

Мали је рекао и да ће Београд радити на реконструкцији Пионирског града истичући да ће тај простор бити враћен правој намени највероватније до краја лета и да ће служити за рекреацију малишана, а не за кућу Великог брата.

"Објекти који се граде у Београду су власништво града и финансирају се из средстава града и Београђана - то није ни моја ни Ђиласова (бившег градоначелника) лична имовина, већ имовина града", рекао је Мали и додао да ће град и у наредним годинама наставити са грдњом објеката за смештај деце како би се покриле све потребе.

Председник Одбора за права детета Скупштине Србије Небојша Стефановић рекао је да је брига о људима најважнија за сваку власт и да је неопходно обезбедити грађанима радна места и квалитетне услове живота.

"Ако не бринемо о деци која су наша будућност о коме ћемо", упитао је Стефановић.

Стефановић је навео да вртићи треба да буду урађени по најсавременијим стандардима и поручио да му је драго што види да Привремени орган Београда напорно ради и да ће вртић на Новом Београду, као и на Вождовцу и у Обреновцу бити савремени и у складу са светским стандардима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару