Читај ми!

Прекинут протест радника "Желвоза"

После више од месец дана протеста и блокаде саобраћајница, радници "Желвоза" прекинули су протест и напустили салу Скупштине општине Смедерево. Одлучили су да замрзну све активности до даљег након што им се обратио први потпредседник Владе Александар Вучић и обећао решавање свих њихових проблема до краја следеће недеље.

Радници "Желвоза" су после више од месец дана прекинули протест и напустили салу Скупштине општине Смедерево.

Одлука о замрзавању свих активности радници су донели после разговора са вицепремијером Александром Вучићем који им је обећао решавање свих проблема до краја следеће недеље.

Предходно се око 200 радника окупило испред седишта Српске напредне странке у Смедереву, где су чекали да се појави први потпредседник Владе, који је у град дошао због изборне кампање.

Како се не би измешали са симпатизерима СНС-а, у моменту доласка вицепремијера поседали су на асфалт и затражили пријем ради решавања проблема због којих су ушли у протест.

Вицепремијер је разговарао са четворочланом делагацијом синдиката радника и испред њих телефоном контактирао министра финансија Лазара Крстића и договорио да се сви њихови проблеми у вези са социјалним програмом и отпремнинама реше до краја следеће недеље, што је поновио и осталим радницима који су ушли на његов позив у страначке просторије.

Представници синдиката и радници су затим одшетали до Општине и одржали краћи састанак, након чега је одлучено да се протест замрзне до даљег и да се сачека крај следеће недеље.

"Добили смо чврсте усмене гаранције да ће се након данашњег дана до краја следеће недеље решити проблем са отпремнинама радника наше фабрике. Ми смо протест замрзли до даљег, а уколико се обећано не спроведе одмрзнућемо га и још јаче га радикализовати", рекао је председник Синдиката Слога-Желвоз Мики Нојић.

Истакао је да се радници чврсто држе захтева и да неће одустати од њих.

Вучић: Влада ће испунити обећано 

После састанка са радницима Вучић је рекао да ће Влада Србије оно што је обећала и испунити.

"Оно што је било договорено, највећим делом није било поштовано. Ми ћемо свој посао да обавимо и влада оно што је обећала то ће да испуни и биће завршено све за раднике Желвоза", рекао је Вучић.

Вучић је радницима који су седели на асфалту рекао да није одговоран за њихов положај, већ неко други, али да ће дати све од себе да се тај проблем реши.

"Други који су криви за то што немате посао њих нисте сачекали тако, а мене сте дошли да сачекате на такав начин", обратио им се Вучић и позвао их да устану са улице и рекао да ће их примити.

Коментаришући плакат на коме је писало: "Ко је изневерио раднике Желвоза", Вучић је рекао да то није он, нити неко из актуелне владе "нити ће неко из будуће то урадити".

Вучић је рекао и да се влада бори да им обезбеди примања чак и када "Желвоз" не ради, да извлачи новац од других пореских обвезника како би обезбедли шансу радницима "Желвоза".

"Тај ћемо посао наставити да радимо. То је наша обавеза и то ћемо радити као што смо вам исплатили два минималца пре неки дан у уговорено време", рекао је Вучић.

Истакао је да неће да обећа нешто што не може да успуни, наводећи да неће никоме да се удворава нити додворава.

Нагласивши да нико не може да плаши државу, Вучић је поручио да ће бити нађено решење и стратешки партнер, као што су нађени и за ФАП и "Икарбус".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару