Незапосленост највећи проблем на југу Србије

На седници председништва Коородинационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу указано да је највећи проблем тих општина незапосленост. Наглашена је неопходност реализације договорених пројеката у 2014. години, а није било већих примедби на реализацију договореног у прошлој години.

Незапосленост је највећи проблем општина Прешево, Бујановац и Медвеђа - закључак је седнице председништва Координационог тела. Учесници су изразили задовољство постигнутим у претходној години и нагласили да је неопходно реализовати договорене пројекте за 2014. годину. 

Уз председника Координационг тела Зорана Станковића у раду седнице учествали су и председници општина Прешево, Бујановац и Медвеђа - Рагми Мустафа, Нагиб Арифи и Слободан Драшковић.

Станковић је у паузи заседања рекао новинарима да на делу седнице посвећеном 2013. години није било већих примедби "на рад и реализацију онога што смо договорили у претходном периоду."

Рекао је и да су разговори били "веома конструктивни и одговорни" и да је ово "још један доказ редовних контатака између људи који воде локалне самоуправе у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи"

"Оно што тишти све људе из локалних самоуправа је 2014. година у којој је нарочито изражен проблем запошљавања, а поготову оних људи који су отишли у пензију", рекао је Станковић.

Он је истакао и да је на данашњем састанку "истовремено договорено да у временима која су пред нама, у време избора, реализујемо све оне договоре који су били у претходном периоду без обзира што Влада ради у техничком мандату".

Мустафа и Арифи нису, за разлику од Драшковића, желели да се обрате новинарима што је Станковић прокоментарисао да он као председник Координационг тела стоји иза свега што је везано за Кородинационо тело.

"Не бих да улазим у то да ли ће давати или неће давати изјаве али у конкретном случају битно је да ја као председник Координационог тела стојим иза свих оних изјава везаних за Координационо тело", рекао је Станковић.

Он је истовремено нагласио и да су представници локалних Албанаца веома конструктивни и веома активни и да свакодневно сарађују са надлежним државним органима и Координационим телом".

"То је нешто што је најбитиније за нас с обзиром да сви ми радимо у интересу људи који живе на простору ове три општине", рекао је Станковић.

Медвеђа добила више новца него прошле године

Драшковић је изразио задовљство опрдељеним средствима за ову годину додавши да је у Медвеђи, у 2104. години за пројекте инфраструктуре намењено око 37 милиона динара, уместо 32 милиона колико је добијено прошле године.

"Задовољни смо што смо добили низ субвенција за привреду, прошле године 12 милиона", рекао је он изразивши очекивање да ће и у овој години Координационо тело наставити да финансијски помаже 42 студента и ученика из социјално угрожених породица.

Драшковић ја најавио и да ће тражити посебна средства за реконструкцију објеката за одељења економског и правног факултета нишког универзитета за чије похађање у Медвеђи постоји велико интересовање.

Од пројеката за ову годину у Бујановцу посебно је апострофирана изградња објеката за одељење економског факултета из Суботице а за шта је обезбеђено око 1,5 милиона евра.

Из донације Европске уније намењено је 1,2 милиона евра, остатак су обезбедили државни органи и локалне самоуправе а Станковић очекује да ће до краја године тај пројекат бити реализован а "макар део зграде стављен у функцију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару