Читај ми!

Продужење рока за "вечите" студенте?

Рок за завршетак студија за "вечите" студенте продужиће се до школске 2017/18. године, уместо до октобра ове године, предложиће министар Томислав Јовановић. Такође, министар ће предложити и да у школској 2014/2015. години студенти могу да упишу годину са 48 бодова.

Министар просвете Томислав Јовановић предложиће да и у школској 2014/2015. години студенти могу да упишу годину са 48 бодова, као и да се рок за завршетак студија за "вечите" студенте продужи до школске 2017/18. године, уместо до октобра ове године.

Јовановић ће предложити и да се студентима уписаним школске 2010/11. и 2011/12. године продужи година студирања на терет буџета Србије, као и да се у правима и обавезама изједначе академци високих школа стуковних студија са студентима факултета.

Предлози министра могу бити реализовани кроз измене Закона о високом образовању, који је у изради, наводе у Министарству просвете и истичу да је, према непотпуним подацима факултета и универзитета, број студената који су уписали студије пре 2006/07. године, пре увођења "Болоње", 18.861.

Од 31 факултета Универзитета у Београду, податке о броју "вечитих" студената послало је 17 факултета, где студира 9.166 "старих" студената.

На Универзитету уметности у Београду их је 1.186 (податак послао само један факултет), на Универзитету у Новом Саду 2.196.

За Универзитет у Нишу податке је послало шест факултета и тамо је 3.046 "старих" студената, на Универзитету у Крагујевцу (шест факултета доставило информацију) 998, Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици 2.242, Универзитету у Новом Пазару 27 студената.

Јовановић апелује на факултете који нису доставили податке да то учине у што скоријем року, с циљем, како је наведено, очувања квалитета универзитетског образовања и решавања текућих проблема.

Министар је ове податке затражио 21. јануара у допису деканима.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару