Читај ми!

Нови Сад, највише притужби на рачуне за гас

Велики број грађана жалио се на рачуне за гас, рекла је министарка енергетике Зорана Михајловић након разговора са Новосађанима. Суботичани истакли током разговора да се четири године боре са системом да докажу постојање дивљих депонија.

Министарка енергетике, развоја и зашите животне средине Зорана Михајловић разговарала је са грађанима у Градској кући у Новом Саду који су се жалили на рачуне за гас.

Михајловићева је рекла да данас, као министар енергетике, петнаести пут разговара са грађанима Србије, да је на разговоре дошла са својим помоћницима, а да у њима учествује и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и челни људи "Панонских топлана", Елетродистрибуције Нови Сад и Електровојводине.

"Циљ нам је да покушамо да грађанима дамо одговоре на њихова питања, ако не одмах, а оно у најкраћем могућем року и најбитније је да нико не изађе, а да не добије информацију који је пут ка решавању његовог проблема", рекла је Михајловићева.

Нагласила је да јој искуство говори да је неопходно разговарати са грађанима и да сви који се налазе на јавним функцијама од министара до градоначелника и председника општина "имају обавезу, а не право" да разговарају са грађанима, додајући да градоначленик Новог Сада има праксу да уторком у свом кабинету прима грађане.

Говорећи о проблемима које су данас изнели грађани у Новом Саду, она је поменула проблем наплате топлотне енергије по утрошку, као и проблем предузећа "Нови Сад гас".

Михајловићева је рекла да је идеја да се то предузеће "подржави", али да ће пре тога бити испитано његово пословање, јер постоје бројне примедбе грађана о томе.

"Данас се велики број грађана жалио на своје рачуне за гас, а како сам већ најавила, Министарство је формирало комисију са Агенцијом за енергетику и са Удружењем потрошача како бисмо утврдили шта се тачно десило у децембру, у једном временском периоду, јер постоји сумња да је било више у структури домаћег гаса који је лошијег квалитета у односу на руски гас", рекла је Михајловић. 

Борба са дивљим депонијама 

Један од проблема који су данас изнели и грађани у Суботици, с обзиром да су и они присуствовали разговорима, јесте чињеница да се већ четири године боре са системом да докажу постојање дивљих депонија, рекла је она, додајући да верује да ће тај проблем бити решен ангажовањем републичких инспекција.

"Прописи које некада донесемо у реалном животу се покажу да их треба дорадити. Тако смо и ми у Министарству енергетике мењали Уредбу о заштићеном купцу електричне енергије баш зато што смо из разговора са грађанима видели да постоје неки проблеми", објаснила је Михајловићева.

Градоначелник Новог Сада рекао је да је неколико грађана током разговора указало на могућност да су добили повећане рачуне за топлотну енергију обрачунату по утрошку.

Вучевић је рекао да су Агенција за енергетику Новог Сада и ЈКП "Новосадска топлана" дали препоруку да се топлотна енергија наплаћује по утрошку и да је то за грађане исплативије него да се обрачунава по квадрату стамбене површине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару