Читај ми!

Уклоњене нелегалне тезге на Каленићу

На захтев грађана Врачара, Привремени орган Београда у сарадњи са Секретаријатом за инспекцијске послове спровео акцију уклањања нелегалних продаваца на Каленић пијаци.

Привремени орган града Београда у сарадњи са Секретаријатом за инспекцијске послове спровео је рано јутрос акцију уклањања нелегалних продаваца на Каленић пијаци.

Тачно у пет часова ујутру, инспекција, комунални полицајци и представници ЈКП Градске пијаце и Градска чистоћа, дошли су на врачарску пијацу, где су проверавали робу и личне исправе људи који су стајали на улазу и испред пијаце.

Акцију је пратило и десетак чланова Српске напредне странке, које је предводио председник општинског одбора странке за Врачар Александар Марковић.

Секретар Привременог већа Београда Горан Весић рекао је окупљеним новинарима да је акција спроведена на захтев грађана Врачара, и да је повод за акцију недавно привођење неколико људи који су из гепека продавали кобасице од угинулих животиња.

"Постоји перманентни проблем јер се на градским пијацама на нелегалан начин продаје роба чиме се угрожава здравље грађана", казао је Весић и додао да су данас сви нелегални продавци уклоњени и евидентирани.

Он је додао да роба људима није одузимана, осим у случају месних прерађевина, али су сви упозорени да ће следећи пут роба бити одузета и да ће према њима бити спроведене трајније санкције.

"Следеће недеље ћемо спровести акцију на другим пијацама и то ће бити стална акција. Позивамо грађане да сву робу коју купују на пијацама купују само на пијацама, јер она пролази ветеринарску и санитарну контролу", нагласио је секретар Привременог већа.

Након завршетка акције, изјаву за медије је дао и председник Општинског одбора СНС-а Врачар Александар Марковић, рекавши да та странка подржава данашњу акцију у околини Каленић пијаце и залаже се за решавање питања комуналног нереда.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару