И представници округа у комисији за малу матуру

Министар Томислав Јовановић предложиће да сваки округ делегира наставника из све три групе тестова како би учествовали у припреми питања за завршно тестирање.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић састао се у Лозници са директорима основних школа Мачванског и Колубарског округа, а главне теме разговора биле су побољшање основног образовања и припреме за завршни испит основаца.

Јовановић је новинарима уочи састанка рекао да ће у основним школама бити одржана припремна настава, која ће подразумевати 45 додатних часова из сваке од области у којима ће бити проверавано знање ученика.

"То, ако се добро организује уз текућу наставу, јесте довољно да сваки ђак буде припремљен за завршни тест за који су већ подељене збирке задатака", рекао је Јовановић.

Он је додао да ће предложити да сваки округ делегира наставника из све три групе тестова како би учествовали у припреми питања за завршно тестирање.

Министар је изразио уверење да се неће поновити ситуација из прошле године, када су тестови процурели у јавност пре завршних испита.

Новинарима који су изразили забринутост за судбину сеоских школа са малим бројем ученика, Јовановић је рекао да је очување тих школа важан део процеса заустављања миграције становништва из сеоских средина ка урбаним центрима.

"За ово време откако сам министар ниједан просветни радник није проглашен вишком и отпуштен са посла. Док сам ја министар тако ће бити. Нека правила развијених земаља, као што је школовање по броју ученика, нису примењива за Србију, јер воде даљој депопулизацији државе", објаснио је Јовановић.

Према његовим речима, наредних дана ће бити обезбеђен 21 аутобус за превоз деце из удаљених подручја ка школама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару