Читај ми!

Исплаћен један минималац радницима "Желвоза"

На рачуне радника "Желвоза" уплаћена једна минимална зарада од обећане две, саопштава синдикат Слога-Желвоз. Синидикат наводи да је према потписаном закључку синдиката и представника Министарства привреде договорено да буду исплаћене две минималне зараде до 10. фебруара.

Радницима настарије фабрике за ремонт шинских возила "Желвоз" на рачуне уплаћена једна минимална зарада, од обећане две, а које према потписаном закључку синдиката и представника Министарства привреде треба да буду исплаћене до 10. фебруара ове године, саопштио је синдикат Слога -Желвоз.

"На рачуне нам је легао један износ минималца од 21.000 динара, а у понедељак би требао и други, у шта мало сумњамо, јер смо и са градоначелницом Јасном Аврамовић данас око 15 часова имали састанак, на којем нас је известила о једној уплати".

Ми до 10. очекујемо и други минималац, јер нам је то обећано у заједничком закључку који смо тада у министарству привреде сви потписали, рекао је председник синдиката Слога -Желвоз Мики Нојић који је један од чланова делегације која је 31. јануара била на састанку у Министарству привреде.

Рекао је да су представници пет синдиката, упутили у четвртак допис министру Игору Мировићу да их у уторак, 11. фебруара прими на састанак, на којем би се разговарало о даљим потезима решавања њихових проблема, које се тичу даље исплате неисплаћених зарада, неоверених здравствених књижица и неиспуњеног раније обећаног социјалног програма.

"Уколико до уплате другог минималца не дође, као и састанка са Мировићем, у договору са свим синдикатима и радницима наставићемо досадашње активносте да им скренемо пажњу на оно шта обећавају и шта испуњавају, рекао је Нојић.

На састанку код министра Мировића и његовог тима, синдикалцима су обећане две минималне зараде до 10.фебруара, као и да ће влада, 3. фебруара на седници усвојити програм о распореду и коришћењу средстава за кредитну подршку привреде у 2014. години.

Такође је закључком утврђено да ће бити утврђени и механизми, којим ће им ово Министарство помоћи у решавању њихових проблема, социјалног програма и реализацију отпремнина радника, наводи синдикат у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару