Железнице: Штета због снега око 25 милиона

"Железнице Србије" су према првим проценама, од снежних непогода претрпеле директну материјалну штету од око 25 милиона динара.

Пруга Врбас - Суботица очишћена је од снежних наноса и током ноћи саобраћај ће бити нормализован, саопштиле су "Железнице Србије" које су, према првим проценама, од снежних непогода претрпеле директну материјалну штету од око 25 милиона динара.

У саопштењу се наводи да се очекује да сутра поново буде успостављен саобраћај на прузи Панчево - Вршац, где су у огромним снежним наносима код Банатског Новог села остале завејане две локомотиве. Железничари на тој деоници раде даноноћно како би очистили пругу од снега.

Како се наводи у саопштењу, штета у теретном саобраћају је на име теретних возова који протеклих пет дана због снежних наноса нису саобраћали око 180.000 евра, док се штета у путничком саобраћају процењује на око 3,5 милиона динара, на име губитка прихода због изостајања возова, трошкова смештаја и аутобуског превоза путника.

Индиректне штете, које ће обухватити и додатне трошкове чишћења пруга, ангажовања возних средстава и механизације и повећане потрошње енергената и опреме, биће накнадно обрачунати, али су сигурно вишеструко већи, додаје се у саопштењу.

Када је реч о рашчишћавању пруге Врбас - Суботица, у саопштењу се наводи да је та деоница вечерас око 17 сати очишћена од великих снежних наноса и сметова, због којих је железнички саобраћај био обустављен од 1. фебруара.

"Након залагања и ангажовања железничара на терену, огромни наноси снега очишћени су са пруге између Врбаса и Ловћенца и она је вечерас оспособљена за саобраћај", рекао је генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић.

Железнички саобраћај ће бити успостављен током ноћи, али ће прво бити транспортован велики број међународних теретних возова који због блокаде пруге нису могли да прођу између Суботице и Врбаса, како не би дошло до транспортног закрчења те деонице.

Први путнички воз који ће кренути по реду вожње након успостављања саобраћаја биће међународни воз "Авала", који ће ујутру, у 6.45 сати из Београда, преко Новог Сада и Суботице, кренути за Будимпешту и Праг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару