Читај ми!

Синдикати "Железница", за и против протеста

Против одлуке Синдиката железничара Србије, који је за сутра најавио протест против руководства "Железница Србије", изјасниле се остале синдикалне организације у "Железници".

Скоро све синдикалне организације "Железница Србије" су против одржавања протеста против актуелног руководства тог предузећа, који је за сутра у Београду најавио Синдикат железничара Србије, саопштиле су "Железнице".

Синдикат радника железничке инфраструктуре Србије, који је са својих 3.038 чланова репрезентативни синдикат, као и Независни синдикат железничара Србије са 1.758 чланова и Регионално-грански синдикат железница Србије са око 630 чланова, који чине више од половине чланства репрезентативне Уније синдиката српских железница, донели су одлуке да не учествују у протесту.

Такву одлуку већ је претходних дана донела Јединствена синдикална организација запослених у делатности одржавања возних средстава, која је у саставу Синдиката железничара Србије, као и Синдикат железничког саобраћаја Србије Независност.

У "Железницама Србије" јуче су почели разговори генералног директора Драгољуба Симоновића са представницима репрезентативних синдиката, чиме је и званично успостављен социјални дијалог о свим најзначајнијим питањима за пословање и функционисање тог саобраћајног система.

Симоновић је упознао делегације репрезентативних Синдиката радника железничке инфраструктуре Србије и Синдиката извршних служби српских железница са резултатима пословања и функционисањем железнице у претходној години и реализацијом пројеката модернизације.

Он је истакао да су лане у поређењу са 2012. постигнути значајно бољи резултати у свим сегметима рада.

Симоновић је представнике синдиката упознао и са плановима за наредни период, као и проблемима са којима се сусреће у остваривању постављених циљева и планова, пре свега са корупцијом и различитим видовима злоупотреба, па чак и опструкција на самој железници.

Пословодство железнице иницирало је и разговоре о безбедности и здрављу на раду, као и побољшању услова рада запослених, а најављени су и разговори на изради новог Колективног уговора за "Железнице Србије".

Синдикат радника железничке инфраструктуре дао је пуну подршку генералном директору и пословодству "Железница Србије" у започетој борби против вишегодишње анархије у раду синдиката, као и бахатом понашању појединих синдикалних лидера, рекао је челник тог синдиката Перица Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару