Читај ми!

Београд откупљује већински удео "Бус плуса"?

Привремена управа Београда предложила "Бус плусу" да Град откупи већински удео у том предузећу, каже Синиша Мали. Још нема одговора, али се надам да ћемо то решити, али ако не успемо, наћи ћемо треће решење, рекао је Мали.

Председник Привремене управе Београда Синиша Мали каже да је предузећу "Бус плус", које се бави наплатом карата у јавном градском превозу, предложено да Град откупи већински удео тог предузећа.

Мали је на конференцији за новинаре рекао да су представници Привременог органа имали неколико састанака са представницима "Бус плуса", којима је Београд изашао с понудом да откупи већински део предузећа, како би обезбедио да тај систем функционише.

"Још немамо одговор 'Бус плуса', оставили смо им неколико дана да о томе размисле, али у томе видимо једини начин да систем профункционише. Надам се да ћемо то решити са 'Бус плусом', али ако не успемо, наћи ћемо треће решење", рекао је Мали.

Додао је да у досадашњим разговорима није изнет новчани износ којим би Београд откупио већински део "Бус плуса".

"Ако добијемо позитивни одговор да су заинтересовани за то, ући ћемо и у ту врсту разговора", рекао је Мали.

Према његовим речима, садашњи систем јавног градског превоза и наплате карата је неодржив, субвенције за то предузеће расту "а каса је све празнија".

Реагујући на изјаву Синише Малог, компанија "Апекс", која руководи "Бус плусом", саопштила је да систем за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу у Београду функционише у потпуности, и да се све уговорне обавезе до детаља поштују.

"Након неколико апела од стране наше компаније да се отворено разговара о унапређењу развоја превоза, почели смо преговоре о даљим условима пословања система 'Бус плус' у Београду, где је једна од тема била и заинтересованост града да откупи систем", наводи се у саопштењу.

Компанија "Апекс" је, како се наводи, припремила и низ других решења која би унела напредак у целокупан развој система превоза и омогућила превазилажење проблема са којим се суочава, заједно са свим осталим учесницима у превозу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару