Читај ми!

Троје министара на студијама безбедности

Међу 15 полазника високих студија безбедности и одбране на Војној академији у Београду биће и троје министара - Зорана Михајловић, Лазар Крстић и Александар Вулин. Студије трају 21 недељу, а ове године тежиште наставе је на припремама система безбедности и одбране за обавезе које проистичу из процеса преговарања за чланство у ЕУ.

Министри енергетике и финансија Србије Зорана Михајловић и Лазар Крстић, као и министар без портфеља задужен за Косово Александар Вулин, похађаће од данас високе студије безбедности и одбране.

Основни циљ студија, које трају 21 недељу, јесте припрема полазника за преузимање високих дужности у систему безбедности.

Студије ће похађати 15 полазника, међу којима су и државни секретар Министарства одбране Зоран Ђорђевић, помоћник министра унутрашњих послова Слободан Недељковић и службеници Министарства спољних послова, Безбедносно-информативне агенције и Службе Скупштине Србије, као и официри Војске Србије и три полазника из БиХ, Хрватске и Македоније.

На свечаности поводом почетка студија одржаној на Војној академији у Београду, истакнуто је да ће ове године тежиште наставе бити на припремама система безбедности и одбране за обавезе које проистичу из процеса преговарања за чланство у ЕУ.

"Организовање тог нивоа образовања специфичан је војно-образовни одговор на обавезе које проистичу из Стратегије националне безбедности", рекао је министар одбране Небојша Родић.

Родић је објаснио да су људски ресурси главна конкурентна предност на глобалном тржишту и да су за систем безбедности кључни његови кадровски потенцијали.

"Чини се да не постоји, или је бар тешко наћи, нешто што је важније од образовања, а тиме и од знања као стечене и неотклоњиве вредности интелектуалног капитала", рекао је Родић.

Свечаности је присуствовао Вулин, а Зорана Михајловић и Крстић нису били присутни.
Високе студије безбедности и одбране установљене су пре две године и ове године похађаће их трећа генерација полазника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи