Далековод насред пута

Варошица Уб није позната само по раскрсници где се вози левом страном, већ и по далеководу насред пута. Мештани кажу да је прво никао далековод, па тек онда насеље. У општинској дирекцији сматрају да "Електродистрибуција" није надлежна да га уклони, јер је постојао пре изградње улице.

Осим раскрснице где се вози левом страном, Уб има и далековод насред пута. Кажу, све је по прописима, али ако пролазите кроз Уб, добро отворите очи.

Далековод насред улице и могућа решења у разним ситуацијама. У варошици Уб нашли су и корист од тога. На далеководу је још окачена табла за кош за дечију игру.

Милена Роглић, мештанка Уба каже да је прво никао далековод, па тек онда насеље, које је било мочварно, због близине реке.

"Према теорији колега из "Електродистрибуције" овде је улица урађена посред стуба, а не стуб посред улице", каже Благоје Цонић задужен за пројекте и решења у општинској дирекцији.

Пре 30 година далековод је довео струју, а после су никле куће и улице. Веровало се и чекало да се временом жице укопају, али, како кажу, новац је тај који кочи.

Цонић сматра да "Електродистрибуција" није надлежна да сноси трошкове измештања стуба који је постојао пре изградње улице.

Ауто и комби могу, али аутобуси и камиони не могу да прођу кроз Колубарску улицу посред које је далековод. Чак и локалног аутолимара, због неприступачности, већина заобилази. Ипак, успео је и он неку корист да извуче од далековода - исправља каросерије од аутомобила који га закаче.

Мештани ове варошице решили су да ставе знак за слепу улицу и ограде стуб оградом јаких боја. Привремено и изнуђено, тако је кад насеље никне уз главни пут и на брзину.

У Убу је и раскрница где се вози левом страном. На раскрсници се скреће на четири стране без кружног тока, на њој је и семафор који важи за једног учесника у саобраћају, а не за другог и све то по неком пропису.

Убљани су навикли, али нека се не љуте кад то збуни пролазника који ће после тога да заобилази то место. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи