Удружење несталих очекује детаље истраге

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији саопштило да од истраге очекује да утврди шта се заиста догодило са киднапованим и несталим особама. Истичу да би оптужница требало да обухвати некадашње команданте ОВК.

Чланови удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији саопштили су да имају велика очекивања од истраге о трговини органима на КиМ којом руководи тужилац Џон Клинт Вилијамсон.

Чланови тог удружења поручили су да истрага мора да пружи одговоре шта се стварно догодило са њиховим киднапованим и несталим сродницима како би се коначно суочили са истином.

У саопштењу се подсећа да је пре три године Парламентарна скупштина Савета Европе усвојила Извештај специјалног известиоца Дика Мартија о нелегалној трговини људским органима на Косову и Метохији и у Албанији, као и да је специјални истражни тим Европске уније, којим руководи тужилац Џон Клинт Вилијамсон, недавно завршио истрагу о трговини органима на Косову и Метохији.

Оптужница чије се подизање очекује у првој половини године, требало би да обухвати и некадашње команданте такозване Ослободилачке војске Косова, наводи се у саопштењу.

"Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ желе да верују да је истрага вођена професионално, одговорно и непристрасно. Ако је тако, онда ова истрага од које породице српских страдалника много очекују, мора дати одговоре на питања шта се са њиховим киднапованим и несталим сродницима стварно догодило", поручило је Удружење.

Петнаест пуних година, додаје се у саопштењу, траје њихово безуспешно трагање за истином када је и у каквим све мукама окончан живот њихових најрођенијих.

Податак да се на листи несталих на Косову и Метохији налазе имена још више од 520 углавном српских цивила, међу којима је и велики број деце, поново актуелним чини сведочења о трговини људским органима и "Жутој кући", стоји у саопштењу.

"Колико год да је истина болна, породице киднапованих и убијених на Косову и Метохији, желе да се са истином суоче", поручило је Удружење и додало да "неизвесност и безнађе трају предуго и да с посебном пажњом ослушкују све што је у вези са трговином људским органима."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи