Читај ми!

Обновљен саобраћај на прузи Краљево-Крушевац

Промотивном вожњом од Крушевца до Сталаћа, после осам година, обележено поновно успостављање редовног железничког саобраћаја на релацији Краљево-Крушевац-Сталаћ-Параћин. На траси на којој живи 320.000 становника било несмотрено гашење линије, истакао генерални директор "Железница", Драгољуб Симоновић.

"Железнице Србије" промотивном вожњом од Крушевца до Сталаћа обележиле су поновно успостављање редовног железничког саобраћаја на релацији Краљево-Крушевац-Сталаћ-Параћин после осам година.

Генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић рекао је да на тој траси има 320.000 становника и да је било несмотрено гашење те линије.

Према његовим речима, на тој релацији путнички воз није саобраћао пуних осам година, те да на тој линији има 23 станице, 31 мост и 85 пружних прелаза.

Симоновић је најавио да ће се материјал са пруга на којима се врши ремонт пребацивати на такве деонице, где је потребно радити на повећавању брзине.

Циљ је, како је додао, да се брзина подигне на 60 километара на сат, односно на 100 километара тамо где је могуће.

Подсетивши да је у протеклом периоду железнички саобраћај обновљен на више релација које су биле "неоправдано заборављене", Симоновић је рекао да се на тај начин оживљавају рубови Србије уз напомену да је карта за воз три пута јефтинија од аутобуске, што је веома значајно због стандарда грађана.

Директор дирекције за инфраструктуру у "Железницама Србије" Владимир Радовић подсетио је да је у реконструкцију пруге Крушевац-Сталаћ након 2005. године, када је она због лошег стања затворена за путнички саобраћај, уложено 60 милиона динара.

"Реконструкција није завршена. Остало је још да се уради заваривање шина, када ће се брзина подићи са 40 на 50 километара на сат, а у првом кварталу ће се радити и регулисање колосека, уређење косина чишћење канала" рекао је Радовић додавши да ће за ту релацију у овој години бити издвојено између 250.000 и 300.000 евра.

Радовић је додао је да је реконструкција моста на Морави, где је тренутна брзина 10 километара на сат, већа инвестиција која ће се највероватније радити у 2015. години.

Градоначелник Крушевца Братислав Гашић, који је инсистирао на обнови саобраћаја на тој релацији, истакао је да је то веома битно за долазак инвеститора у Крушевац.

"Инстистирали смо на почетку рада овог воза, јер то значи обнављање инфраструктуре, која је веома битна за долазак инвеститора", рекао је Гашић и додао је ова линија много значи и ђацима и радницима за свакодневно путовање, али и да повезује Крушевац са Коридором 10.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи